fredag 28 oktober 2011

Grodtröjor åt mor och son

Jag har sytt tröjor åt både mig och sonen i Znoks ekologiska jersey med grodor och kantade med enfärgade jersey från Znok. Jag tycker det här grodtyget är så fint och väldigt mjuks är det också. Jag fick en brun och sonen en röd tröja. Båda är sydda enligt Ottobremönster som jag använt förut och verkligen gillar. Min enligt mönster i Ottobre nr 2/2006 och sonens enligt mönster i nr 4/2010.

lördag 22 oktober 2011

Sytt på förra helgens syträff

Förra söndagen var jag på syträff igen, det var kul att sy tillsammans med andra och jag fick mycket gjort, men mycket av det jag sydde var en present så jag har varit tvungen att vänta med att blogga om det. Nu vet jag att det nått mottagaren och blev uppskattat så nu kan jag visa det härt på bloggen. På uppdrag av mina kollegor sydde jag till en före detta kollegas lilla bebis i Norge. Det blev en body, byxor, scarf, vantar och mössa. Dessutom sydde jag två andra mössor - en till Tore och en som är till salu på Handla för livet, en scarf, och påbörjade tre tröjor, en åt mig själv, en åt Tore och en åt min mamma. Tröjorna behöver fållas innan de blir helt klara. Vad några av de andra deltagarna sydde kan ni se här, här, här och här (dessutom en bild på de flesta av deltagarna).
Kläderna till bebisen i Norge. Body, scarf och vantar i Znoks härliga ekologiska jersey med grodor, snigeltyget i byxorna är också från Znok, och mössan är sydd i jersey från JNY design. Mudden i bodyn, byxorna och vantarna är ekologisk och från nimana.
Två mössor i ekologisk jersey med elefanter från Jofotex, den större i storlek 48/50 är till Tore och den mindre i storlek 44/46 säljs till förmån för Unicef på bloggen Handla för livet.

måndag 17 oktober 2011

Vantar

Jag har sytt vantar till sonen. Det behövs nu när det börjar bli kallt. Det är första gången jag sytt vantar, men jag ska definitivt sy fler och har klippt ut tyg till flera stycken par (jag har faktiskt redan sytt ett par till men de kan jag inte visa för de är en present som ännu inte nått mottagaren). Jag ritade mitt eget mönster och sydde ihop dem enligt beskrivningen på Little svali. Tyget är Finn djuren i lattefärg från Znok och mudden är från nimana. De är fodrade med microfleece. Just den här kombinationen av tyg och mudd (och interlock i samma färg som mudden till kantband) har jag använt en gång förut till en body till sonen som jag just kom på att jag inte bloggat om, så jag lägger upp en bild på den också (även om den inte blev fotad som nysydd utan först nu när en är använd och tvättad många gånger). Både Finn djuren och den turkosa mudden och interlocken är ekologiska.

fredag 7 oktober 2011

Nya tyger

Jag har inte hunnit sy så mycket den senaste tiden eftersom vi flyttat till en ny större lägenhet (där jag numera har ett syrum, mer om det vid ett annat tillfälle). Däremot har jag fått hem en hel del nytt tyg. Förutom de jag fick i mitt hemliga paket i höstbytet så har jag nyligen fått hem tyg från Strömming design och Lilofant design (se bilder nedan) samt två (ett med flodhästar och ett med ugglor) som jag fick i present av min mamma som inte hunnit fastna på bild. Eftersom vi flyttat har jag inte hunnit tvätta mer än något enstaka av mina nya tyger, men jag längtar efter att få sy i dem.

Fyra stycken ekologiska bambutyger från strömming design, runda elefanter i båda färgställningarna, brun velour, samt staden. Elefanterna i gul/brun har jag redan hunnit sy i. De övriga har jag inte hunnit tvätta än.

Djurtåget och helikoptrar från Lilofant design överst och bambutyger från Myllymuksut, köpta via Strömming underst.