måndag 25 mars 2013

Två nya pyjamaser till sonen

Sonen har växt ur några av sina pyjamaser så jag behöver sy nya. Hittils i år har det blivit två stycken. De är båda sydda enligt samma mönster från ottobre och är de första tvådelade pyjamaserna jag syr till honom. Den ena är sydd i Liandlos tandtrollstyg med enfärgad orange från JNY och brun mudd från A&H. Jag tyckte tandtrollsmotivet passade väldigt bra till pyjamas. Den andra är sydd i underbart mjukt ekologiskt girafftyg från ikasyr (köpt från strömming). Jag tyckte det blev fint att kombinera två olika färger av samma motiv. Tyvärr blev bilderna inte så bra men man ser ju ungefär hur de ser ut i alla fall.

söndag 24 mars 2013

Kläder till liten bebis

Det här är kläder som jag sydde som present till en bebis som föddes i släkten i början av mars. Det blev en body, byxor, en mössa och en dreggelscarf i tyg med oceanmotivfrån Znok. Dessutom blev det ytterligare en mössa i Gekkos fjärilstyg som jag köpt från LiveHome och en dreggelscarf i stjärntyg från JNY och en i elefanttyg från Jofotex. Mönstret till omlottbodyn kommer från Ottobre nr 6/2007, mönster till övriga plagg är mina egna.

måndag 4 mars 2013

Fuskollar och långkalsonger i ull

Under vintern har jag sytt en del i mulesingfri merinoullsinterlock som jag köpt från Strömming design. Här är två fuskollar och två långkalsonger till sonen.