lördag 31 maj 2014

Återbruk - byxben blev till shorts

Min man gjorde om ett par av sina jeans till shorts genom att klippa av benen som var slitna nedtill och hade ett hål. De hela tygbitarna på de avklippta benen räckte precis lagom (på bredden) till att sy ett par shorts till sonen.

Filtar till insamlingar till neonatalavdelningar

I veckan har jag sytt några filtar till insamlingar till neonatalavdelningar. Dels tre stycken till Uppsala och dels tre mindre ca 40x40 cm som jag fördelade till de nystartade insamlingarna till Skövde och Västerås.


måndag 19 maj 2014

Shorts som matchar solhatten

Igår sydde jag ett par shorts till sonen som matchar solhatten som jag sydde förra helgen. De är enligt ett mönster från ottobre som jag modifierat litegrann. De passade bra så det blir nog några fler shorts enligt den modellen.

fredag 16 maj 2014

Solhatt till sonen och hans mjukiskanin

Det börjar vara riktigt soligt en del dagar nu och sonens solhattar från förra året är för små så för ett par veckor sedan fick vi akutköpa en solhatt. Jag ville gärna sy en ny solhatt också så det gjorde jag i söndags. Sonen fick välja tyg och förutom en åt honom gjorde jag en åt hans mjukiskanin. Sonens är enligt ett mönster från ottobre och kaninens improviserade jag fram. Sonens passar väldigt bra men den åt kaninen blev lite för vid och har för låg kulle så den sitter inte så bra på kaninen. Sonen blev dock glad och det är ju huvudsaken. Tyget är ekologisk bomullsväv köpt från Znok förra året.