söndag 11 december 2011

Har börjat sy väskan

Jag har börjat sy väskan som jag syr samtidigt som en hel hop andra syr väskor enligt samma mönster. Här är några bilder som visar hur långt jag kommit hittils. Jag använder Amy Butlertyg som jag köpt hos karinottilia.

Jag har klippt ut de olika mönsterdelarna.Här syns den stora fickan.

På bilden nedan har nålat fast fleece på yttertyget. Som mellanlager använder jag svart fleece köpt på Tygcentrum här i stan. I mönstret stod att man skulle ha filttyg. Jag köpte en bit filttyg på panduro, men när jag tvättat den så hade den krympt jättemycket, så mycket att biten inte längre räckte till. Tur att jag tvättade den i alla fall, tänk om jag inte tvättat den och så hade den istället krympt så hiskligt någon dag med ösregn då väskan blivit blöt, då hade ju väskan blivit ihopdragen jättefult. Det hade varit synd när jag använder så fint tyg.

Efter att ha sytt fast mobilfickan på den stora fickpåsen (mobilfickan skymtar uppe till vänster på bilden nedan) och sytt fast fickpåsen i yttertyget och fleecen och vänt fickan igenom det hål som blixtlåset ska vara i så var det dags att sy fast blixtlåset. Det var första gången jag sydde blixtlås. För att hålla det på plats medan jag sydde så tejpade jag fast det med vanlig tejp på baksidan. Jag försökte först tråckla fast det men det var alldeles för många lager av tjockt tyg för att kunna sy igenom för hand, så då fick det bli tejp. Det funkade bra. Jag fick sprätta en söm på ena sidan av blixtlåset men det var inte tejpens fel utan för att jag tyckte sömmen blev för sned så att det såg fult ut.

Här är blixtlåset från framsidan. Inte helt perfekt, men tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd med det (och det finns en gräns för hur många gånger jag orkar sprätta).

Här är fickan ihopsydd och fastsydd i fleecen.

Så här ser delen med fickan isydd i ut från utsidan.

5 kommentarer:

 1. Kul att läsa dina framsteg!

  Vilket fint tyg du har valt på väskan!

  SvaraRadera
 2. Ungefär mycket problem hade jag också till jag kom ihåg tejpen som jag hittat hos Karinottilia dubbelhäftande och helt super till dragkedjor!

  SvaraRadera
 3. Anna, det ser verkligen urfint ut! Blixtlåset ser också väldigt fint ut och jag håller med dig om att det finns en gräns för hur många gånger man ska sprätta. Min gräns går vid 2-3... :) Nej, det ser verkligen toppen ut!

  SvaraRadera
 4. Alltså, det där tyget är ju så himla härligt! Jag funderade också på att använda det, men valde till slut ett annat. Superfin väska!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad snygg den blev!!!

  SvaraRadera