torsdag 12 januari 2012

Tre nya pyjamasar till sonen

Nu får ni se hela pyjamasen, som jag sydde mudd på i förra inlägget, samt två andra. Sonen behövde fler pyjamasar, så jag sydde en före jul och två stycken nu i januari. Alla enligt mitt eget mönster. Den före jul sydde jag i storlek 80, men jag märkte att den satt perfekt på honom nu men inte hade någon växtmån alls, så jag bestämde mig för att förstora mitt pyjamasmönster till storlek 86. Jag lade till 3 cm i benlängd och 3 cm i överdelen, samt breddade den litegrann och förlängde ärmarna också. Den nya storleken funkar att använda redan nu tack vare muddarna i ärmslut och benlut. Det som är så fiffigt är att jag skapade mitt pyjamasmönster genom att ta mitt tröjmönster och sätta ben på, så nu när jag har förstorat pyjamasmönstret så har jag automatiskt även förstorat mitt tröjmönster till storlek 86.

Här är pyjamasen i storlek 80. Den är sydd i jersey med motivet skogens djur från JNY med röd mudd från JNY och band som tryckknapparna sitter i av röd interlock från JNY. Skogens djur fick jag vänta ett tag på att lyckas köpa. När det först kom in till JNY sålde det slut jättefort och då hann jag inte med utan var tvungen att vänta tills det kom in igen. Jag tycker det är jättefint så det är ju lite synd att denna pyjamas inte kommer att kunna användas så länge innan den blir för liten.

Till den första pyjamasen i storlek 86 använde jag Znoks U-båtar i ekologisk jersey och även här röd mudd och interlock från JNY. Znoks ekologiska tyger är så underbart mjuka så det blir en riktigt gosig pyjamas.

Till den tredje pyjamasen använde jag Liandlos tyg Trollmor. Redan när jag köpte det visste jag att jag ju måste sy en pyjamas till sonen i det. Det är ju perfekt med vaggvisemotiv på en pyjamas. Hoppas det innebär att han sover riktigt gott i den. Även här har jag använt röd mudd och interlock från JNY.

1 kommentar:

  1. MYCKET fina pyjamasar, nästan för fina för att bara sova i! =)

    SvaraRadera