tisdag 24 april 2012

Hur många plagg kan man få ut av en meter tyg?

Den frågan ställdes i februari i en av de sygrupper jag är med i på facebook. Vi var några stycken som hakade på utmaningen att välja en meter tyg och sy så många barnplagg som möjligt av det. Man fick bara använda det valda tyget och inte tex ta annat tyg till ärmar, däremot fick man lov att komplettera med mudd samt använda fleece till baksida av dregglisar. Jag blev klar redan i slutet av februari men insåg nu att jag bara visade resultatet i facebookgruppen och inte här på bloggen. Men nu blir det ett blogginlägg om det. Det var rätt spännande att se hur mycket en meter räckte till, i vanliga fall syr jag först ett eller två plagg åt sonen, sedan ett par månader senare något plagg till och en liten snutt tyg brukar bli kvar i hyllan eller så syr jag ett par plagg och säljer eller byter bort biten som blev kvar. Nu klippte jag istället ut plagg av hela metern tyg på en gång och pusslade med mönsterbitarna för att få ut så mycket som möjligt och minimera spillet. Tyget jag valde var JNYs cirkus som jag köpt på syfestivalen, kompletterat med orange och turkos mudd. Det räckte till ett par muddbyxor, en tröja, ett par shorts, ett linne och två dregglisar. Allt är sytt enligt egna mönster. Byxorna är i storlek 80. Tröjan, linnet och shortsen är i storlek 86. 

8 kommentarer:

 1. WOW superduktigt att få ut så mycket av en meter!! och fint blev det!! :=)

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Rolig utmaning, kul att man kan få ut så mycket egentligen!!!

  SvaraRadera
 3. Schysst att du fick ut så mkt av tyget. Jättekul Att läsa och se. Fina grejer han måste blivit superglad!

  SvaraRadera
 4. Så rolig utmaning! Och vad mycket du fick ut. Bra jobbat! Har inte gillat det tyget så mycket innan. Men nu när man ser plagg i det ser det ju väldigt fint ut.

  SvaraRadera
 5. Oj att man kan få ut så mycket av en meter tyg.. :) Imponerad.

  SvaraRadera
 6. Oj, blir otroligt impad av hur mycket du kunde få ut på en meter tyg. Blev lite sugen att testa själv vad jag kan få ut då till min son som även han har storlek 80 i kläder.

  SvaraRadera
 7. Ja man kan få ut rätt mycket särsklilt om man klipper ut allt på en gång så att man kan pussla lite med mömsterbitarna och lägga ut dem på bästa sätt

  SvaraRadera
 8. Haha, genialt! Jag har annars just lärt mig att INTE köpa en hel meter tyg, just föra att det lätt blir lite väl mycket plagg i samma tyg och syskonmatchning in absurdum :-) MEn det är en härlig känsla när man verkligen utnyttjar allt man köpt! Hälsar forskaren :-) FIn blogg!

  SvaraRadera