söndag 17 februari 2013

Mer kläder till neo

För två månader sedan skrev jag om kläder jag sytt till en julklappsinsamling till neonatalavdelningen i på akademiska sjukhuset. Theres som håller i insamlingen har låtit den få en fortsättning så att det löpande under året lämnas in kläder till neo som föräldrarna får välja bland. Här är insamlingens blogg. Under januari och februari har jag sytt ytterligare plagg som jag nu visar här. Några av plaggen är sydda enligt mönster för prematurkläder som Marina Langaker snällt nog har skänkt och som finns att ladda ner på insamlingens blogg. Plaggen är i storlekar från 40 till 56 för att det ska finnas plagg dels som passar för tidigt födda barn och dels till större nyfödda som av någon anledning inte mår riktigt bra och därför behöver ligga inne på neo.
Omlottbody i ekologisk bambu-bomullsinterloch från Strömming enligt mönster från ottobre och byxor enligt eget mönster, ett par i jersey från Lilofant med djurtåg och ett par i ekologisk randig jersey från Strömming.

 En till omlottbody enligt mönster från ottobre. Den här är sydd i ekologisk jersey från Strömming.

Två par byxor, ett par i ekologisk bambu-bomullsinterloch från strömming och ett par i jersey med fordon från JNY. Dessa är sydda enligt mönster från Marina Langaker.

 En omlottbody i jersey från JNY sydd enligt mönster från Marina Langaker.

 En tröja sydd i jersey från Znok sydd enligt mönster från Marina Langaker.

Två tröjor i jersey från JNY. Den övre är sydd enligt mönster från Marina Langaker och den undre enligt mönster från Ottobre.
En tröja i jersey från ikasyr köpt från strömming sydd enligt mönster från Marina Langaker.

3 kommentarer:

  1. Så mycket fint!!! Så glada de ska bli!

    SvaraRadera
  2. Vilka fina små tröjor jag gillar särskilt den i brun/orange kombination.

    SvaraRadera
  3. Men gud vilken bra insamling. Jag har själv legat på neonatal på akademiska. Första gången för snart 9 år sen och senast för 5 år sen. Guldstjärna till er som syr kläder dit.

    SvaraRadera