fredag 26 augusti 2011

Nytt tröjmönstrer

Jag har ritat ett nytt tröjmönster i storlek 80, med mudd i halsen och ärmsluten. Det går väldigt mycket snabbare att sy dessa än när jag sytt med olika varianter av kantband och kuvertringning eller knäppning på axeln. Himla smidigt att sonen nu kan ha vanliga tröjor utan knäppning på axeln. Jag har hunnit sy 4 stycken enligt detta nya mönster. Tre åt sonen och en som present åt sonens syssling. Den sitter riktigt bra på sonen även om den ännu är aningen stor, men tack vare mudden i ärmsluten så funkar den utmärkt redan nu så jag kommer definitivt att sy fler.
Det här var den första tröjan enligt detta mönster. Fordonsjersey från Kameleont design och mudd från JNYdesign.

Här är en i ekologisk jersey, Finn Djuren, från Znok med brun mudd från Kameleont design.

Den här tröjan har jag sytt två stycken likadana av. Jag sydde först en som present åt sonens syssling, men blev så förtjust i den att jag var tvungen att sy en likadan till sonen. Som tur var hade jag tyg kvar så det räckte. Den är sydd det härliga DEER-tyget från Znok med ekologisk mudd från nimana.

Här är hela presenten. Förutom tröjan, en mössa och en dreggelscarf i Znoks Snurriga sniglar till lilla sysslingen som vi var på välkomstfest för förra helgen, samt en mössa i jersey med klätterapor från Kameleont design.

3 kommentarer:

  1. Vilken produktion! Jisses amalia... Superfina tröjor som får mig att vilja uppdatera MAjas garderob inför hösten :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Nu när det snart är dags att lägga undan sommarkläderna behövdes en rejäl påfyllning

    SvaraRadera
  3. Så masse fint du har sydd! Og genserene var kjempefine. Heldige disse barna som får så masse fint hjemmesydd ;)

    SvaraRadera