måndag 19 augusti 2013

Sytt till mig själv i sommar

Här är bilder på det jag sytt till mig själv i sommar. Tyvärr är alla bilderna tagna med mobilen så de är inte de allra bästa, men det syns ju någorlunda hur det ser ut i alla fall.

Först sydde jag både en tunika och en tröja i det här tyget från Liandlo. Tunikan har jag redan sytt flera stycken av enligt detta mönster från Svenska mönster. Tröjan är Summer basic från Ottobre.

Sedan sydde jag mig den här klänningen som jag hintade om i förra blogginlägget. Fjärilsyget är från Ikasyr men köpt från Live Home och mönstret är från ett gammalt nummer av Allt om handarbete - Sömnadsmagasinet. Mycket tyg gick det åt så det är ingen billig klänning men jag tycker mycket om den. En alldeles perfekt sommarklänning.

Sedan blev det ett nattlinne i det här tyget från Znok som legat till sig länge i hyllan. Mönstret ritade jag  genom att klippa upp ett gammalt utslitet nattlinne och rita av delarna.

Slutligen blev det äntligen den sk "Ceciliaklänningen" dvs Onion 2035. Den har jag sett många som sytt och nu har jag också äntligen en. Tygerna är tryckta av Lillestoff och köpta från Znok. Modellen är både bekväm och snygg och eftersom den är långärmad funkar den ju bra även på hösten och vintern så den här modellen ska jag sy minst en till av.

1 kommentar: