söndag 17 april 2011

Lite gula kläder inför påsken

Såhär inför påsken passade det bra att sy i gula tyger tyckte jag. Sonen har växt ur sina mössor så idag har jag förstorat mitt mössmönster och sytt en mössa. Den satt bra så jag ska sy ett par till enligt samma mönster. Igår blev två st bodys klara, en omlottbody och en med kuvertringning.
Den första mössan enligt mitt nya större mönster, sydd i jersey med klätterapor på gul bakgrund från Mjuka tyger.

Body med kuvertringning enligt mönster från Ottobre också den är sydd i klätteraporna och med röd mudd och interlock till kantband från JNYdesign. Här hade jag tur för jag hade bara köpt en halvmeter av klätteraporna men mönstret i storlek 74 visade sig kräva 53 cm, som tur var visade det sig att tyget var generöst klippt så även efter tvätt var det 53,5 cm i ena kanten så det räckte precis när jag klippte ut den i rätt kant av tyget.

Omlottbody enligt mitt eget mönster, sydd i gul paraplyflygare från Lilofant design och med brun mudd och jersey till kantband från Mjuka tyger.

1 kommentar:

  1. Ah så himla fint:) Älskar gult och det blev väldigt snyggt med rött till. Häftig mössa, fin omlottbody och klätterapsbodyn är ju riktigt cool:) Superkul att se. /Johanna

    SvaraRadera