onsdag 22 augusti 2012

Tygutmaning - uppföljning del 2

Här kommer nästa uppföljning av sommarens tygutmaning. Här visar jag vad jag sytt under 1-15 augusti. Ursprungligen skulle den ju pågått augusti ut, men vi som var kvar kom överens om att sluta den redan den 15 augusti. Under dessa 15 dagar sydde jag upp 6,7 meter tyg och sålde 0,7 meter tyg dvs blev totalt av med 7,45 meter tyg. Totalt under utmaningen sydde jag alltså upp 18,6 meter tyg. Det är en imponerande mängd. Tillåten mängd att köpa blev alltså 6,2 meter tyg och det lyckades jag hålla mig inom. Totalt under utmaningens tid köpte jag 6,05 meter tyg. De tyger jag köpt i augusti är 0,7 m av Lilofants nya ekologiska randiga ribb, och två meter från Liandlo (Björnen sover och Nonno grön).
Muddbyxor i storlek 80 till sonen i lime college från Mjuka tyger och ljusturkos mudd från JNY. Eget mönster.

 Linne till mig själv i Gekkos fjärilsjersey köpt från Live home. Eget mönster.

T-shirt i storlek 86 till sonen i ekologisk jersey med robotar och stjärnor, båda köpta från Znok. Eget mönster.

Gardin till sonens rum i bomullstyg med Nalle Puh, köpt på Ohlssons i Uppsala.

T-shirt i storlek 86 till sonen i jersey från Znok, med bandkantning med vit jersey runt halsen. Eget mönster.

Tröja med kuverthals och 3/4-ärm i storlek 86 till sonen sydd i Liandlos Bä bä vita lamm och bandkantning av vit jersey. Mönstret är från ottobre.

T-shirt i storlek 86 till sonen i ekologisk jersey med bilar från Znok med lime mudd från Mjuka tyger i halsen. Eget mönster.

Tröja i storlek 86 till sonen sydd i ekologisk jersey med motiven Rödluvan och svampar från Znok. Eget mönster.

Byxor och mössor som ska bli present sytt i stjärnor från JNY, jersey med dinosaurier från Znok, ekologisk jersey med grodor från Znok, röd mudd från JNY, brun ekologisk mudd från nimana. Egna mönster.

Muddbyxor i storlek 62 i röd hilcovelour som jag inte minns var jag köpt och röd mudd från JNY, eget mönster. Dessa har ännu ingen bestämd mottagare så de ska jag nog försöka sälja eller så får de bli present till någon liten bebis framöver. 

5 kommentarer:

  1. Jag kan ju dock erkänna att jag dagen efter utmaningens slut köpte 2,5 meter från karinottilia till min jacka som jag ska sy i nästa sew-along samt dagen därefter inte kunde hålla mig från att köpa ett par meter på Mjuka tygers rea

    SvaraRadera
  2. Men wow, du har ju hunnit med galet mycket! Och så fint också. NU vill jag sy jag också :-)

    SvaraRadera
  3. Åh vad mycket snyggt du hunnit sy, och 18 meter tyg, det låter helt otroligt, imponerande! =)

    SvaraRadera