söndag 27 februari 2011

En body med tåg

Igår tog jag mig äntligen för att bygga om min maskin till att sy täcksöm. Det var inte så svårt som jag befarat. Efter lite testsömmar på små tyglappar satte jag igång med att sy kantband på plaggen jag förberett. Bodyn sydde jag sedan färdigt idag. Här är ett par bilder på den. Bandkanten uppe vid halsen är jag nöjd med (så den visar jag en närbild på), men den nedtill blev för "vågig". Bodyn är i storlek 68 och är sydd av gult nattågstyg från Jofotex med röd interlock från JNY som kantband. Mönstret är från Svenska mönster och samma som jag använt till den förra bodyn (som syddes för hand), men jag satte mudd i ärmsluten nu istället för att fålla eftersom jag tycker att mudd är mer praktiskt. Övriga plagg (en pyjamas och två tröjor) kommer det bilder på när de är klara. Under tiden jag sydde täcksöm igår gick två nålar av. Är det någon som vet om det är normalt att nålar går av för att det helt enkelt är många lager tyg eller gör jag något fel?

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Nu vet jag inte vad du har för symaskin. Men med min CoverPro 1000 som jag syr kantband med har det inte hänt att nålen går av.

    SvaraRadera
  2. Jag har en Huskylock s21. Två nålar av på en dag verkar ju mycket tycker jag. jag får väl se hur det går nästa gång jag bygger om maskinen, det kanske bara var en tillfällighet.

    SvaraRadera